Presentació del projecte vitrinamineralCAT

vitrinamineralCAT neix com un nou bloc exclusivament de fotos, on només apareixeràn fotografies dels minerals que anem recollint derivats de les visites fetes des de mineralCAT per la geografía dels països catalans.

També publicaré aquells exemplars que he obtingut mitjançant intercanvis i/o exemplars que molt generosament m'han cedit altres companys, tal i com resa a la corresponent etiqueta de cada exemplar.


En aquesta etiqueta tipus, primer de tot s'identifica l'espècie mineral principal i la seva procedència més o menys detallada.

A més hem afegit un apartat on apareix la persona que ha recollit l'exemplar. Aquest punt, és especialment important, ja que hi ha espècies que per raons diverses, son veritablement difícils d'aconseguir i també és evident que a tot arreu no podem arribar.

Aquesta porta oberta, molt meditada, és un pas sense precedents en la filosofía de mineralCAT. Com he comentat abans, és imposible arribar a tot arreu sol, cal dedicar molt temps per desplaçar-se a determinats llocs i cal tenir un xic de sort per trobar-ne no tan sols exemplars de qualitat, sinó simplement els propis exemplars.

El que m'ha sorprés més gratament es la magnífica resposta que he trobat darrera de tots i cadascun dels correus que he enviat a diferents companys d'afició, per aixó, des d'aquí vull donar UN MILER DE GRÀCIES a tots els companys que ja han fet i de ben segur faràn possible omplir molts buits d'aquesta vitrina.

En quant a la part inferior de l'etiqueta queda reservada per posar alguna referència de tamany o alguna observació.

En quant a les fotografíes, en un principi volia farcir-lo només amb els apilaments que fa mig any vaig començar a fer, pero encara no tenen la qualitat que m'agradaria ja que estic aprenent a fotografiar amb el mètode assaig-error i és realment difícil fer fotos de qualitat. Per això no trobareu fotografíes espectaculars. En qualsevol cas, el projecte no podia quedar-se més temps estancat, així que gradualment aniré penjant fotografíes de minerals "grans" a una única toma. (>0,5mm).La microfotografia de qualitat vindrà amb el temps (espero).

El bloc té una estructura básica formada pels grans grups de classificació mineral diguem-ne tradicionals ( elements, sulfurs, sulfats, òxids .... ) i també hi haurà entrades especials dedicades a una espècie concreta, com per eixemple les fluorites, o potser tota la paragènesi d'una mina o entrades dedicades a fotografíes d'una mateixa especie mineral però totes procedents de la mateixa mina.

Malaurademant encara estic en probes de disseny, madurant els continguts i com endreçar-los, mirant com es veu des del mobil, creant els enllaços mínims i tot aixó... amb el temps quedarà tot complert.
 
Espero que us agradi!